Jednodnevni izlet u Split


U petak 18. ožujka djelatnici i učenici naše škole u jutarnjim satima krenuli su na jednodnevni izlet u Split. Posjetili su Muzej hrvatskih arheoloških spomenika u kojemu se čuvaju znameniti hrvatski spomenici iz razdoblja srednjega vijeka. Među njima osobito se ističe Višeslavova krstionica,  kameni spomenik koji svjedoči o pokrštavanju Hrvata. U muzeju su, osim spomenika, vidjeli i primjerke različitog nakita, oružja i predmeta koji su se svakodnevno upotrebljavali.

Nakon obilaska muzeja, otišli su u razgledavanje Galerije Ivana Meštrovića. Razgledali su Meštrovićevu obiteljsku kuću u kojoj se čuvaju njegova najpoznatija umjetnička djela. Učenici i njihovi profesori imali su priliku saznati nešto vise o velikom hrvatskom umjetniku od vodiča.

Uz galeriju su obišli i kompleks Kaštilac u kojemu se nalaze Meštrovićevi reljefi u drvu sakralne tematike. Kompleks je sagrađen početkom 16. st., a nalazi se nedaleko od spomenute galerije.

Poslije razgledanja svatko svojim putem! Većina je slobodno vrijeme iskoristila za ručak i kavu te šetnju gradom.

Svi su se ponovno sastali ispred splitskoga HNK-a. Predstava Čudo u Poskokovoj Dragi autora Ante Tomića započela je u 19.30 sati.

Nakon pogledane predstave razmijenjeni su dojmovi i mišljenja. Svi se nadamo da će ovakvih trenutaka i druženja biti još mnogo.

Jedino takve trenutke i pamtimo!

 

Response code is 404