Uskrs u Staračkom domu i Centru Nova nada


Učenici Gimnazije Marka Marulića jučer su posjetili Starački dom u Tomislavgradu i korisnicima doma poklonili  uskrsna jaja i cvjetiće koje su sami izradili. Druženje s korisnicima staračkog doma prošlo je na obostrano zadovoljstvo. Za jedne i za druge ovo je bilo posebno druženje. Malo su popričali, fotografirali se i učenice su morale kući,  a korisnici su ostali pomalo tužni što nije duže trajalo i što to druženje nije češće. Zato smo obećali češće posjete, a ne samo za praznike.

Danas smo bili i u Centru Nova nada i djeci podijelili uskrsna jaja i uskrsne ukrase. Djeca su se veselila, a mi smo njima i njihovim odgojiteljima objasnili kako smo farbali pojedina jaja. Ona koja smo bojili  lak – bojama bila su prava umjetnička djela. Djeca  su nam zapjevala, a imali smo i tucanje uskrsnim jajima. Naše druženje se moralo završiti oko pola 2 jer autobusi će otići, a bilo bi lijepo još ostati. Ali  smo obećali da ćemo prvom prigodom opet doći.

Ova druženja u Staračkom domu i Centru Nova nada uvijek su vrlo emotivna. Lijepo je podijeliti svoje vrijeme i radost s drugima, osobito u blagdansko vrijeme koje uvijek  pobuđuje duboke emocije.

 
Tekst i foto: Ružica Tokić

Response code is 404