Međunarodna suradnja PŠVP-a i Gimnazije Marka Marulića Tomislavgrad


U petak, 21.listopada, našu gimnaziju posjetili su učenici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.
Na samom početku odmah smo osjetili međusobnu povezanost i makar je bilo ustručavanja s obje strane, na prvi pogled bilo je jasno da je to tek početak nečega što je u kratka tri dana već postalo jedno divno poznanstvo, ako ne i prijateljstvo. Zajednički ručak u hotelu, te odlazak najprije u Karmel sv. Ilije gdje nam je domaćin bio zabavni i elokventni otac Zvonko Martić, a mi smo s ponosom pokazivali djela ruku našeg profesora Ilije Skočibušića, pa potom u samostanski muzej u Tomislavgradu kroz koji nas je proveo fra Sretan Ćurčić. Sve to pridonijelo je našem međusobnom zbližavanju.
Preskočivši planirani sportski događaj učenici su odmah pošli u obitelji.
Ranojutarnje okupljanje ispred hotela kod većine je izazvalo negodovanje, zbog zamornog puta dan ranije. No, što se mora, mora se. Pošli smo u Ramu gdje smo saznali bitne stvari o povijesti toga mjesta.
Naša sljedeća stanica bio je Mostar. Uvijek postojan i svakim dolaskom sve ljepši. Posjetili smo Stari most, a nakon toga dobili malo vremena za sebe, za odlazak na ručak ili kavu. Boravak u Mostaru oduzeo nam je veći dio dana,no to nas nije spriječilo da nakon povratka ne propustimo izlazak subotom navečer.
Nedjelja i rastanak došli su prebrzo. Roditelji i učenici došli su ispratiti goste ispred hotela. Obećali smo da ćemo ostati u kontaktu i javiti se čim budemo u prilici vidjeti se ponovno.
Nadamo se da ćemo jednak uspjeh polučiti uzvratnim posjetom u Zagrebu!

Anđela Šarac, III.d

Response code is 404