Dan otvorenih vrata u Centru Nova nada


Dana 2. prosinca 2016. skupina gimnazijalaca je sa pedagoginjom Ružicom Tokić obišla Centar Nova nada u Kovačima, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, kada je Centar organizirao dan otvorenih vrata.
Upoznali smo se sa štićenicima i načinom rada te ustanove. Imali smo priliku obići sve prostorije u kojima rade po skupinama, te zajedno s njima sudjelovati u kreativnoj radionici. Zadivljeni ljepotom raznih uradaka spoznali smo raznolikost štićenika koji pod stručnom rukom osoblja stvaraju originalne radove vrijedne divljenja.
Posebne osjećaje kod svih posjetitelja pobudila je njihova izvedba predstave Crvenkapica gdje su u želji da zadive publiku, puni oduševljenja htjeli pokazati što mogu. I u tome su uspjeli. Boravak u Centru naveo me na razmišljanje kako ta djeca imaju svoj ljepši i bezazleniji svijet. Svijet u kojem slobodno mogu biti ono što jesu i gdje se osjećaju dobro.
Svi su pokazali svoju iskrenost, osmijehe pune topline i reakcije bez glume i uljepšavanja, one vrijednosti koje svi tražimo i kojima težimo.

Mia Bagarić

Response code is 404