Održana maturalna zabava generacije 2016./2017.


U ovih naših 18 godina promijenili smo mnogo titula. Prvo smo za naše roditelje, a to ćemo vjerojatno za njih uvijek ostati, bili djeca. Za njih ćemo ostati djeca čak i kad budemo imali svoju djecu. Onda smo postali djeca u vrtiću koja umjesto mami, skaču tetama po glavi. Zatim smo sjeli u klupe i dobili tu neku čudnu titulu učenika s kojom smo se teško nosili pa smo se nerijetko nazivali i mučenicima.

Dakle, postali smo učenici, ali smo za učitelje i nastavnike i dalje bili djeca. Onda smo postali nepodnošljivi učenici-pubertlije. Ali smo i dalje bili djeca za svaku odraslu osobu. Iako se tih osam godina osnovne škole činilo prokleto dugim razdobljem, a gledajući unazad, proletjelo je zbilja brzo-porasli smo u veću djecu. Djevojke s prvim potezima maskare, a dečki s prvim nagovještajima brade ušli u srednju školu.

Ali evo, prođe i to. I da vam iskreno kažem-vrijeme je. Ne tugujte, jer tko god tuguje-glumi. Ne tugujte jer je krajnje vrijeme da za odrasle osobe prestanemo biti djeca. Krajnje je vrijeme da za nekog tamo lika s nekim tamo doktoratom i znanstvenim radom na fakultetu postanemo kolegice i kolege.

Večeras ću vam zbog divnih haljina i odijela dati još jednu titulu-dame i gospodo. Dame i gospodo, večeras je noć nekog prijelaza između poodmaklog djetinjstva i ulaska u svijet odraslih. Dame, ostanimo dame barem do ponoći kad će nas čašica viška zbaciti sa štikli i gospodo, ostanite gospoda barem do ponoći, kad će vam čašica viška odvezati kravatu koja vas steže oko vrata. Jer, dame i gospodo, vrijeme je – napokon smo odrasli.

Na slikama i videu ispod možete vidjeti dio atmosfere s maturalne zabave.

Maturanti, sretno! 🙂

Response code is 404