Međunarodna suradnja PŠVP-a i Gimnazije Marka Marulića Tomislavgrad


U petak, 8. rujna našu Gimnaziju posjetili su ravnatelji srednjih škola i učeničkih domova Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Povod ovom posjetu bila je donacija knjiga za opremanje knjižnice Gimnazije Marka Marulića.
Budući da su nastavnici i učenici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u listopadu prošle godine već posjetili našu školu, a u travnju naši učenici sa svojim profesorima njihovu školu, ovo je zapravo nastavak krasne suradnje. Ova suradnja odvija se pod pokroviteljstvom Gradskoga ureda, MZOS-a i HEP-a.
Nakon druženja u školi obišli smo s njima našu baziliku i samostanski muzej u Tomislavgradu kroz koje nas je proveo fra Sretan Ćurčić, potom Karmel sv. Ilije gdje nam je domaćin bio otac Zvonko Martić, a druženje je se nastavilo na večeri u Eko selu Grabovica. Nakon ranojutarnjeg pozdravljanja gosti iz Zagreba nastavili su put Rame i Mostara.
Nadamo se da su ravnateljima srednjih škola i učeničkih domova Grada Zagreba i Zagrebačke županije iskustva s puta lijepa poput onih koje su imali već spomenuti nastavnici i učenici u međusobnim posjetima i da će se ovo divno prijateljstvo nastaviti dugi niz godina!
Od srca hvala svim nastavnicima i učenicima Prirodoslovne škole Vladimira Preloga te svim školama s popisa na odazivu i vrijednim prilozima ovoj akciji, posebno istaknuvši prof. Henrietu Barbarić i njezine učenike/ce zbog truda uloženog da bi knjige bile lijepo sortirane i veselo umotane, kao i ravnatelja Zlatka Stića zbog pokretanja i pomaganja ove akcije. I na kraju veliko hvala prof. Peri Markiću što nas je povezao sa svojom gimnazijom.

POPIS ŠKOLA KOJE SU SE ODAZVALE AKCIJI
1. Ekonomska škola Velika Gorica
2. Geodetska tehnička škola Zagreb
3. Gornjogradska gimnazija
4. Graditeljska tehnička škola
5. I. tehnička škola Tesla
6. Industrijska strojarska škola
7. Obrtnička škola za osobne usluge
8. Prirodoslovna škola Vladimira Preloga
9. Srednja škola Dugo Selo
10. Srednja škola Vrbovec
11. SŠ Ivan Švear Ivanić Grad
12. Škola za cestovni promet
13. Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju
14. Škola za medicinske sestre Mlinarska
15. Škola za medicinske sestre Vrapče
16. Škola za modu i dizajn
17. Tehnička škola Zagreb
18. Učenički dom Franjo Bučar
19. Učenički dom Marije Jambrišak
20. Učenički dom Novi Zagreb
21. Upravna škola Zagreb
22. VII. gimnazija
23. X. gimnazija “Ivan Supek”
24. XI. gimnazija
25. XV. gimnazija
26. XVI. gimnazija

Response code is 404