Otirač – uan men šou


Danas je naša škola bila domaćinom kazališne predstave ”Otirač – uan men šou” Ive Krešića. Učenike i profesore je ovaj mostarski glumac nasmijao izvedbom raznih skečeva iz života, ali i našalivši se na svoj i na račun publike tijekom same predstave.😂

Ovim autorskim tekstom Krešić se na komičan način obračunava s pojavama koje u društvu svi vidimo. No neki ih ipak samo vide ne razmišljajući o njima kao problematičnima. Upravo umjetnost je idealan medij da se ukaže na potrebu primjećivanja stvari u njihovoj ogoljenoj suštini i raskrinkrinkavanja najgorih taloga našeg društva.

Kroz niz glumačkih transformacija, prikazuje probleme koje tište malog čovjeka u današnjem vremenu. Tako su učenici i profesori mogli uživati u transformacijama mladog glumca u sve one likove koje svakodnevno susreću te kod njih izazivaju različite osjećaje, ovisno od kuta gledanja.

Iako je Ivo Krešić jedan od najboljih kazališnih glumaca u BiH, a ovu predstavu kritičari nazivaju društvenim fenomenom, nekima to ipak nije bio dovoljan razlog da pogledaju predstavu. Jer ipak tko zna što bi propustili da nisu iskoristili ”gužvu” i popili još jednu kavu u našim kafićima. ☹️ 🤔No upravo takav izbor govori još više u prilog tome da su nam ovakve predstave potrebne.

Ali zato vjerujemo da su oni koji su ostali uživali u ovoj sjajnoj predstavi. Odaziv od skoro dvjesto učenika nikako nije mala stvar.👍 Hvala onima koji su došli i hvala Ivi što nas je oplemenio svojim talentom.

A Ivo je, između ostaloga, napisao: ”Hvala srednjoškolcima koji su me nosili smijehom i pratili predstavu da se na momente “čula tišina” u sali. Dakako, život je lijep. Pogotovo na sceni. ”

 

Response code is 404