Norijada na naš način


Prekjučer, u utorak, maturantima je bio zadnji dan nastave. Tri odjeljenja naših maturanata odlučila su u dogovoru s profesorima taj dan provesti na edukativnom izletu. Bili su u Dubrovniku – družili se, razgledali muzeje, galerije, zidine… i još jednom za kraj, kako oni vole reći, ”očešali se o kulturu”.😉
Ako niste prošetali Stradunom, niste ni bili u Dubrovniku – poznata je uzrečica vezana za ovaj grad. A budući da su se uzduž Straduna poredale brojne poznate gradske znamenitosti, muzeji i galerije, imali smo priliku obići većinu njih. Ono što nije na Stradunu, pronašli smo udaljeno tek nekoliko minuta hoda sporednim uličicama.

I nakon što smo sve razgledali, za kraj smo ostavili gradske zidine. Rijetki su oni koje kompleks dubrovačkih zidina ostavlja ravnodušnima. Čak ni za potrebe snimanja popularne serije nisu bili potrebni scenografija ni specijalni efekti kako bi stari Dubrovnik “odglumio” opasani grad King’s Landing. Tvrđave, gradska vrata i moćni kameni štit koji se izdiže iznad obale i strmih klisura doista su impresivan prizor. Tako smo se i mi upisali među stotine tisuća turista koji ovaj grad opsjedaju svake godine.

 

GALERIJA